Luleå Trädgårdssällskaps resa Budapest– Wien – Bratislava – Prag, 22-29 aug 2017

Dag 1 Flyget tar dig från Luleå till Ungern. Du landar i Budapest på eftermiddagen och din Scandoramaguide möter upp och visar dig till bussen. Vi börjar med en stadsrundtur i vackra Budapest med alla sina monument på båda sidor av Donau. Incheckning på hotell Hungaria.

Dag 2 Den mäktiga floden Donau slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är känd för sina hälsosamma bad och sin bredd av uppleveser inom kultur och historia. Vi börjar dagen med att besöka den botaniska trädgården, som är den äldsta i sitt slag i Ungern, och Margaretaön med sina parker. Gemensam lunch under dagen. Tid till förfogande i Budapest på eftermiddagen. Övernattning på hotell Hungaria.

Dag 3 Till dina drömmars stad, Wien, är det ca 24 mil. Vid ankomsten blir det gemensam lunch och därefter en mycket givande rundtur i den förtjusande staden. Vi bekantar oss bl a med den mäktiga Stefansdomen. Delar av rundturen sker till fots. Övernattning på hotell Enziana i Wien.

Dag 4 För bara ett par hundra år sedan var detta fortfarande en av världens mäktigaste städer och Europas musikhuvudstad. Den klassiska och moderna staden andas fortfarande romantik från 1800-talet. Insup den förföriska atmosfären på något av alla de underbara caféerna och njut av en bit sachertårta. Vi börjar dagen på habsburgarnas pampiga sommarresidens Schönbrunn, där det har bott en hel del kända kungligheter och där Wolfgang Amadeus höll en av sina första konserter som 5-åring! Efter slotts- och trädgårdsbesök blir det lunch och sedan tar vi en promenad i parken Burggarten och Palmhuset, det vackra växthuset i noveaustil. Övernattning på hotell Enziana.

Dag 5 Idag färdas vi den korta vägen till Slovakien och dess största stad Bratislava, ca 8 mil. Huvudstaden är ganska oupptäckt men väldigt trendig. Din guide berättar om stadens intressanta historia och det nutida Bratislava. Vi ser bl a det storslagna presidentpalatset och Bratislavas slott och besöker också botaniska trädgården och barockträdgården. Lunch ingår under dagen. Övernattning på moderna Austria Trend Hotel med utmärkt läge vid gågatans början. Kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 6 Vi förflyttar oss med bussen till Tjeckien och Prag, ca 33 mil. Det blir en stadspromenad i gamla staden med sina pastellfärgade hus. Vi ser bl a tynkyrkan, rådhuset och det astronomiska uret. Övernattning på Ibis Wenceslas Squere.

Dag 7 I Prag finns den imponeraden Pragborgen, undersköna vyer från den ståtliga Karlsbron, mysiga och anrika caféerna och otaliga restaurangerna att njuta av. Men först lite trädgårdsprakt i Wallensteins barockträdgård och några andra fina trädgårdar i staden. Tid på egen hand på eftermiddagen. Övernattning på Ibis Wenceslas Square.

Dag 8 Tidig upphämtning och bussen tar oss till flygplatsen där hemresan börjar kl 09.25.

Resan kostar 9 300 kr. 15 dubbelrum är bokade. Anmälan till Margareta Widgren 070-556 70 33 eller animar@live.se